Allmänquiz "Kedjan"


Quizen omfattar följande kategorier:

3 frågor i varje kategori:
Flora & fauna, Konst & kultur, Kropp & själ, Mat & dryck, Natur & teknik, Nöje & media, Samhälle & historia, Sport & spel.

Instruktioner:


”Kedjan” är en tävlingsvariant där deltagarna får ledtrådar i form av bokstäver mellan frågor i samma kategori. Sista bokstaven i svaret på första frågan i en kategori är den samma som första bokstaven i svaret på nästa fråga i samma kategori. Sista bokstaven i svaret på fråga 1 är alltså första bokstaven i svaret på fråga 2, och sista bokstaven i svaret på fråga 2 är första bokstaven i svaret på fråga 3. Efter tre frågor bryts kedjan och deltagarna tar sig an en ny kategori. Då får man ingen ledtråd till första frågan i den kategorin, däremot till de två följande. Detta förfarande pågår under alla tävlingens 8 kategorier. Quizmaster måste själv vara uppmärksam på varje gång man byter till en ny kategori.

Bonusfråga (värd 2 poäng):


När alla frågor har besvarats tar deltagarna ut första bokstaven i sina svar på de frågor som anges med nummer mot slutet av frågeformuläret. De ska kasta om dessa bokstäver så att de bildar ett ord (eller namn) som passar in på den angivna ledtråden. Detta ord är värt 2 poäng. Quizmaster börjar tävlingen med att ange numren på de frågor som ska användas för att bilda ordet så att deltagarna har möjlighet att fundera under tävlingens gång.


Pris: 69 kr

Köp nu via PayPal

När du köper en quiz får du tillgång till en .zip-fil innehållande ett frågeformulär, svarsformulär och facit. Om du är osäker på hur man öppnar en .zip-fil, konsultera Google för instruktioner om hur man gör det på ditt operativsystem. Vi rekommenderar att du laddar ner filerna på en dator och inte på en smartphone eller surfplatta.

När betalningen är genomförd kommer du omdirigeras till en sida med en länk för att ladda ner filerna.