Om Uncas Quiz


UNCAS QUIZ skapades av Uncas Rydén 2009. Det började på den anrika musikpuben Jazzå i Göteborg, som eftersökte en frågesport som även innehöll livemusik. Sedan dess har UNCAS QUIZ vuxit till hundratals tävlingar på Göteborgskrogar som S/S Marieholm, 9:ans Ölhall, Södra Liden kök & bar, Crowbar, O'Leary’s och Henriksberg. Dessutom har UNCAS QUIZ varit ett uppskattat inslag vid kickoffer, event, julbord och liknande för företag och organisationer som Sveriges Television, Coop, Acrevi Revision, Stendahls reklambyrå och fackförbundet Vision.

Kontakt: Använd formuläret på denna sida.

OM UNCAS RYDÉN


UNCAS RYDÉN är musiker, underhållare, skribent och kulturarbetare i Göteborg. Som sångare och låtskrivare syns han främst i det egna bandet Uncas Tribe, men även i Dylanbandet The Zimmerband och tillsammans med munspelaren Martin Oldsberg i duon Uncas & den Andre. Sedan 2013 sätter han också upp den egna julshowen Another Side of Christmas i december varje år. 

UNCAS RYDÉN var under många år knuten till den fria scenen Atalante i Göteborg. Där hade han uppdrag som både artist och musiker, men även som programmakare, samtalsledare och dokumentatör. 2006-2009 var han en av redaktörerna för Scenarkivet, ett webbaserat projekt för att dokumentera den mångåriga verksamheten vid de svenska dansscenerna Moderna Dansteatern, Atalante och Dansstationen. I slutet av 1990- talet var han en av redaktörerna för kulturtidskriften Presens. Som frilansande kulturarbetare har han bl a genomfört dokumentationsuppdrag för Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och stiftelsen Framtidens Kultur. Som frilansande skribent och textförfattare har han skrivit allt från artiklar för Danstidningen till hårdrockstexter. Han är också verksam i Creativity Unlimited, som de senaste åren genomfört ett antal konstprojekt i Göteborg.

UNCAS RYDÉN har en examen i statsvetenskap, och tilldelades 2008 Göteborgs stads kulturstipendium. I motiveringen stod bland annat de uppmuntrande orden: "Emellanåt kan man höra honom sjunga egna fyndiga göteborgskupletter i Karl Gerhards anda."