Quiz


EN QUIZ är en uppskattad aktivitet som sätter fart på de flesta fester och tillställningar. Men tävlingen måste vara utformad så att den passar alla. Åtminstone när det handlar om sammanhang där många människor med olika intressen skall träffas, umgås och lära känna varandra.

UNCAS QUIZ erbjuder både fysiska och digitala tjänster inom quizunderhållning för alla slags tillfällen:

– Pubar & restauranger
– Företagsevent
– Julbord, AW & kickoffer
– Privata fester
– Skolor, bibliotek och museer

UNCAS QUIZ erbjuder frågetävlingar av varierande omfattning och svårighetsgrad. Grundformatet är en allmänquiz med frågor från olika kategorier. Som deltagare skall du alltid känna dig inkluderad oavsett om du gillar historia, teknik, rymden, sport, nöje eller film. Frågorna skall också vara informativa och relevanta så att du som deltagare efteråt kan känna att du har lärt dig något även om du svarade fel på några frågor.

Vi har också olika tävlingsformer, där "Kedjan" till exempel är en quiz där bokstäver ger ledtrådar som binder ihop frågorna.

LIVEMUSIK har alltid varit ett viktigt element i våra quizar. Uncas Rydén har genom åren framfört allt från barockmusik till tysk industritechno med hjälp av sin röst och sin akustiska gitarr. Det flyttar gränserna för hur vi är vana vid att lyssna på och uppfatta musik. Och det skapar ofta både spänning och skratt när deltagarna försöker klura ut vem eller vilka som står bakom låtar som inte alls låter som de gör från början.

Vi har också tävlingsformer där en quiz även blir en konsert, och där de som inte vill delta i quizen ändå kan njuta av musiken. I sådana fall ger låten uppslag till ett antal frågor som deltagarna får fundera över medan låten framförs. Dessa frågor kan handla om det specifika musikinslaget, men de kan likaväl handla om allt annat som låtens titel eller text väcker inspiration till.

UNCAS QUIZ har också färdiga quizar som du laddar ner och sedan genomför utan att behöva hitta på frågor. Du måste ha pennor och papper och en skrivare som funkar!

Ta mig till färdiga quizar

UNCAS QUIZ kan även bokas för pedagogiskt inriktade tävlingar anpassade till skolor, bibliotek och museer. En frågetävling kan fungera som ett lättsammare stöd i undervisningen som dels prövar inhämtade kunskaper, dels ligger till grund för vidare diskussion i olika ämnen. Även i andra kunskapsmiljöer kan en frågetävling bidra till att göra information tillgänglig på ett mer lustfyllt och attraktivt vis.

Kontakta oss för mer information om vad vi kan tillföra just ert event.

Förfrågan endast via mejl:
uncas@mohicanproductions.com