Månadsquiz April 2023

Ett allmänquiz i tävlingsformen "Kedjan" med frågor om händelser under april 2023. I ”Kedjan” får deltagarna ledtrådar till svaren i form av bokstäver. Quizet består av 20 frågor, ett anagram och en utslagsfråga. Är du osäker på anvisningarna till frågorna? Läs mer om ”Kedjan” längst upp på sidan. Mycket nöje!

”Kedjan” är en tävlingsform där deltagarna får ledtrådar genom bokstäver mellan frågorna. Sista bokstaven i svaret på fråga 1 är densamma som första bokstaven i svaret på fråga 2, och sista bokstaven i svaret på fråga 2 är densamma som första bokstaven i svaret på fråga 3. Detta fortsätter genom hela quizet. Sista bokstaven i svaret på en fråga är alltså alltid densamma som första bokstaven i svaret på nästa fråga. OBS! Detta gäller inte fråga 21 (anagram) eller 22 (utslagsfråga)!

Bonusfråga/anagram: (fråga 21, värd 2 poäng):
När alla frågor har besvarats tar deltagarna ut första bokstaven i sina svar på de frågor som anges med nummer mot slutet av frågeformuläret. De ska kasta om dessa bokstäver så att de bildar ett ord (eller namn) som passar in på den angivna ledtråden. Quizmaster börjar tävlingen med att ange numren på de frågor som ska användas för att bilda ordet så att deltagarna har möjlighet att fundera under tävlingens gång.Pris: Gratis Gå till nedladdning